Werken bij een rioolbedrijf vies?

De algemene gedachten bij een rioolbedrijf is toch dat het vies werk is, maar dat is niet altijd het geval. Vandaag hadden we een klus om de regenwaterafvoer te inspecteren en traceren.
Heerlijk in het zonnetje tussen het riet aan de waterkant. Dit is dus ook werken aan de riolering.
 

Vet in de afvoer

Regelmatig moeten we de keukenafvoer ontstoppen en heel vaak zit er dan vet in de afvoer. “Hoe kan dat nou, ik kijk altijd heel goed uit met wat ik wegspoel” horen we dan vaak.

Jens heeft dan altijd een mooi voorbeeld. Als u een half glaasje melk in de gootsteen gooit, dan heb je de kraan nodig en zelfs een afwasborstel om de melk uit de gootsteen te spoelen. De bak is weer mooi schoon, maar in de afvoerpijp zit geen borsteltje, dus daar blijft altijd een restje aan de binnenkant van de pijp zitten.

Alleen laatst kwamen iets tegen in de afvoer waardoor dit voorbeeld niet altijd meer opgaat.  In de afvoer vonden we namelijk een elektrische tandenborstel.

 

Camera-inspectie op verzoek.

Een camera-inspectie in de riolering heeft meestal als doel om een oorzaak van een verstopping te vinden, of om de riolering in kaart te brengen. Deze week kregen we het verzoek voor een camera-inspectie met een heel andere reden.

Mevrouw had een handwasje gedaan en het sopwater in het toilet weggegooid. En daarna was mevrouw haar trouwring kwijt. Of wij met een camera konden kijken of hij misschien nog in de riolering lag. Proberen kan altijd natuurlijk en inderdaad, op het schermpje lag inderdaad een trouwring.

We konden inmeten waar hij lag en hebben precies erboven een gaatje geboord zodat we hem eruit konden halen.

We hebben iemand heel erg blij gemaakt!

 

Mooi weer, Prachtige omgeving.

Vandaag mochten we werken in de prachtige monumentale binnenstad van Dordrecht. We hebben met de camera de riolering geïnspecteerd. Dit keer was de reden om een aansluiting te vinden die niet op tekening staat. Daar wordt een camera-inspectie dus ook voor gebruikt. De riolering was gewoon van PVC, onder de grond moet je dus wel met je tijd meegaan, maar boven de grond kon je de geschiedenis bijna voelen en waande je je een paar eeuwen terug in de tijd. (Jammer van de auto :))